Tangan Poker Yang Berbeza

Poker

Seperti permainan kad lain, terdapat nama yang berbeza untuk tangan yang berbeza yang dimainkan di poker. Kami akan melihat gambaran mengenai tangan yang melibatkan permainan poker. Yang pertama seumpamanya adalah Royal Flush dan salah satu tangan paling sukar untuk Mega888 Apk dan juga yang paling berharga. The Royal Flush terdiri daripada 10, Jack, Queen, King dan Ace. Kesemua kelima kad itu mesti termasuk dalam saman yang sama untuk dianggap sebagai Royal Flush. Contohnya, semuanya boleh tergolong dalam satu suite seperti hati atau semanggi. Tetapi semua lima kad mesti mempunyai saman yang sama.

Yang seterusnya ialah Straight Flush. Straight Flush harus mengandungi kad dalam urutan berangka, menaik atau menurun dan semua harus termasuk dalam saman yang sama. Contohnya, anda boleh mendapatkan J, Q, KA, 2 atau K, A, 2, 3, 4 atau, anda juga boleh mendapatkan nombor lurus dari saman yang sama seperti 5, 6, 7, 8. Tangan ini jarang dapatkan sebagai Royal Flush. Sekiranya terdapat situasi di mana dua pemain menerima Straight Flush, pemain dengan nilai kad tertinggi akan menang.

The Four of Kind muncul apabila terdapat empat kad dengan nombor yang sama dengan kad rawak yang lain. Oleh itu, mereka tidak semestinya termasuk dalam saman yang sama. Contohnya seperti empat sekop, empat berlian, empat hati dan empat bunga cengkih dan raja berlian.

Flush berlaku apabila terdapat lima kad yang sama dengan apa pun nombornya. Contohnya ialah 6 sekop, 8 sekop, 9 sekop, J sekop. Dalam kombinasi seperti itu, nilai kad yang tinggi adalah penting. Sekiranya lawan mempunyai Q, maka Q akan mengalahkan J.

Kita dapat melihat Straight yang mempunyai lima kad dalam urutan berangka. Mereka tidak semestinya mesti termasuk dalam saman yang sama. Ini sangat serupa dengan pembilasan lurus. Orang yang mempunyai kad ranking lebih tinggi terus memenangi tangan.

Tiga jenis melibatkan tiga kad dengan kedudukan berangka yang sama dengan dua kad rawak. Dua kad rawak yang lain tidak boleh berpasangan.

Tangan poker yang lain adalah, Dua pasang, Satu pasang dan kad Tinggi. Yang pertama mempunyai dua set pasangan dengan satu kad rawak, sedangkan satu pasangan mempunyai satu set pasangan dengan tiga kad rawak dan kad Tinggi tidak melibatkan mana-mana pemain yang memiliki kad berharga.

Ini adalah beberapa contoh tangan poker selain dari banyak yang ada.

Leave a Reply